Even voorstellen

“Het kan best allemaal simpeler. Wij vinden bij de overheid en in allerlei andere sectoren nogal snel dat wat we doen zo moeilijk is, dat we het ook ingewikkeld moeten opschrijven. Maar, moeilijk schrijven is ook weleens je er makkelijk vanaf maken. Hoe eenvoudiger een tekst, hoe lastiger om te schrijven.

HET GAAT OM DE KLANT

Begrijpelijk schrijven gaat niet om jezelf, maar om je klant of doelgroep. Uitgangspunt is niet wat jij wilt vertellen, maar wat zij begrijpen en willen weten. En het effect van eenvoudige teksten is enorm. Je kunt ze sneller lezen, je haakt niet meer zo snel af en je kunt ook wat met de informatie. Dat geeft een goed gevoel, ook naar de afzender.

BELANGRIJKE INFORMATIE MOET JE KUNNEN SNAPPEN

Allerlei sectoren krijgen het advies hun taalniveau te verlagen. Zodat er meer zekerheid is dat burgers voor hen belangrijke informatie ook echt kunnen snappen. En daar naar kunnen handelen. Dus: gebruik maken van hun recht op inspraak, hun medicijnen goed innemen of een verstandige hypotheek afsluiten.

OOK WEL IDEALISTISCH

‘Jong en Helder’ wil organisaties helpen om duidelijke folders, brieven, websites of rapporten af te leveren. Door mensen in de organisaties daarmee te helpen, of door teksten zelf te redigeren en helder te presenteren. Desnoods doen we het gratis.”

 

Contact

adres

Schoolstraat 4

5261 BPVught

telefoon

0610833970

e-mail

info@jongenhelder.nl