Tekst en concept

Een eenvoudig geschreven tekst is de basis. Maar, ook een goed concept en een logische opbouw van de informatie helpt om deze snel te lezen en te begrijpen. Hoe helderder de structuur, hoe sneller en makkelijker je deze leest. Een tekst moet ook de juiste toon hebben. Die past bij de boodschap en de doelgroep. Sla je een verkeerde toon aan, dan haakt de lezer alsnog af. Al is de tekst nog zo eenvoudig geschreven.

VORMGEVING

Ook vormgeving van de tekst telt mee voor de begrijpelijkheid. Een goede verhouding tussen tekst en beeld helpt bij de leesbaarheid. Net als bijvoorbeeld voldoende houvast en rustmogelijkheden. Belangrijk is ook de keuze van de letters (typografie). Zo is het bijvoorbeeld nodig om bij teksten voor ouderen een wat grotere letter te gebruiken. Ook kleuren, illustraties en foto’s helpen om informatie duidelijk over te brengen.

Eenvoudige teksten zijn het meest effectief als ze gebaseerd zijn op een helder concept. Dit concept past bij het doel van de tekst, de aard ervan en de doelgroep. Het concept zien we terug in de opbouw (structuur) van de tekst, de toon en in de vormgeving.

Wij geven jonge, talentvolle ontwerpers graag de kans om van tekst en concept een aantrekkelijk eindproduct te maken.

Contact

adres

Schoolstraat 4

5261 BPVught

telefoon

0610833970

e-mail

info@jongenhelder.nl